Crearea unui cont de dezvoltator


Crearea unui cont de dezvoltator (developer) în Apple Store

Pentru crearea unui cont de organizație sunt necesare:

1.Apple ID – Contul de autentificare Apple

2.Numărul DUNS

D.U.N.S. (DATA UNIVERSAL NUMBERING SYSTEM) este număr unic din 9 cifre de identificare a unei entități juridice valabile la nivel internațional. Înregistrarea în sistemul DUNS se face accesând pagina Dun&Branstreet

Pentru înregistrare veți avea nevoie de :

  • Numele instituției/asociației/operatorului așa cum apare în actele legale;
  • Adresa sediului social;
  • Adresa de e-mail oficială;
  • O persoană de contact.

Ca parte din procesul de înscriere, reprezentanții Dun&Branstreet vă vor putea contacta pentru a vă solicita date despre tipul de servicii prestate, numărul de angajați și alte detalii.

Statutul juridic:
Este necesar ca entitatea care își crează contul de dezvoltator să fie persoană juridică, pentru a putea încheia contracte cu Apple. Nu se acceptă firme fictive, nume comerciale sau sucursale.

Persoana de contact responsabilă:

Persoana de contact responsabilő de înregistrarea organizației trebuie să aibă statutul și drepturile necesare pentru a angaja organizația în proceduri juridice. Este de recomandat să fie managerul / directorul / președintele / fondatorul organizației / membru al echipei executive / manager de proiect sau o persoană împuternicită.

Durata obținerii numărului DUNS: variază între 5 zile și 2 săptămâni

Primirea și gestionarea numărului dumneavoastră D-U-N-S
După ce ați solicitat un număr DUNS, va fi nevoie să așteptați în general 5 zile lucrătoare pentru a primirea lui. Dacă cererea dumneavoastră durează mai mult de 2 săptămâni, va trebui să contactați compania Dun&Branstreet prin e-mail.

După primirea numărului dumneavoastră DUNS, va trebui să mai așteptați încă 1-2 zile lucrătoare pentru ca Apple să primească informațiile de la Dun&Branstreet. Apoi veți putea continuă procesul de creare a contului în App Store.

În cazul în care aveți nevoie să actualizați informațiile din contul Dun&Branstreet trebuie să trimiteți un e-mail cu noile date iar în următoarele 2 zile acestea vor fi actualizate și trimise către Apple.

Costuri:

  • Solicitarea numărului DUNS este gratuit
  • Crearea unu cont pentru IOS în Apple Store presupune un cost de 100 dolari / an

După toți acești pași vă veți putea crea contul în App Store ITunes.  

Pentru suport tehnic vă rugăm să urmați instrucțiunile: How to Set Up an Apple Developer Account

Crearea unui cont de developer în Google Play:

Pentru transfrarea aplicației în Google Play Store destinat utilizatorilor de Android, vă invităm să vă creați propriul cont de dezvoltator în Google Play.

Costuri:

Crearea unui cont pentru Android in Google Play este de 25 dolari / doar o dată

Durata:

Completarea formularului în Google Play Store și plata durează câteva minut. Aprobare  poate dura de la câteva ore la o săptămână.

Accesați pagina Google Play Console și apăsați butonul „Set a new Google Account”. După plata contului vă veți putea înregistra cu datele organizației / instituției.


Ați găsit acest articol util?