Cand si cum se folosesc "Categoriile Extra" si "Extra produs" ?


Categoriile Extra si Extra Produs sunt strans legate intre ele.
Le folosim in mai multe situatii:

A. Daca avem un preparat cu un ingredient care este optional si vrem sa stim daca clientul si-a ales sau nu ingredientul respectiv.
Luam exemplul unui restaurant care are otetul, ca si ingredient optional in salata. In descrierea produsului este specificat acest lucru si clietul trebuie sa aleaga daca vrea cu sau fara otet.
1. Primul pas dupa crearea produsului "Salata greceasca cu crutoane" este sa mergem in meniu la sectiunea "Categorii Extra", dam click pe "Adauga" si in campul "Nume Extra" scriem ce anume il punem pe client sa isi aleaga, in cazul nostru scriem "Alege otet" si dam pe "Salvati"


2. Dupa ce am salvat Categoria Extra pe care am creat-o, dam click pe "Extra Produs" --> "Adauga" si la campul "Extra Produs" scriem optiunile din care poate alege clientul. In cazul nostru scriem "cu otet" si punem bifa pe Categoria Extra din care face parte (care se afiseaza in partea dreapta), adica "alege otet", si in campul "pret" scriem 0. (Pentru ca otetul este inclus in pretul produsului. O sa vedem mai departe ca sunt situatii in care trebuie sa trecem un pret.) Dupa care dam "Salvati"
Dam din nou pe "Adauga" si urmam aceeasi pasi doar ca la denumirea extra produsului scriem "fara otet" (cea de-a doua optiune), bifam Categoria Extra din care face parte si punem 0 la pret-->"Salvati"
3.Ne intoarcem in "Produse", cautam preparatul care ne intereseaza si dam "edit".Vom observa ca sub descriere ne apare "Extra" si mai jos Numele Categoriei Extra (Alege otet) si optiunile pe care le-am creat.


Aici avem mai multe variante pe care i le oferim clientului. In cazul nostru ne intereseaza ca acesta sa ne spuna daca vrea cu otet sau fara, si sa nu poata alege ambele optiuni. Vom seta "poti selecta doar unul"
Apoi optiunea prin care il obligam pe client sa aleaga o varianta este bifa pusa pe "Necesar?"
De asemenea trebuie sa punem bifa pe optiunile pe care i le oferim si fie punem bifa pe "check all/uncheck" si acestea se bifeaza automat, fie bifam manual optiunile pe care i le oferim. Dupa care dam "salvati".
B.In cazul in care ii oferim clientului posobilitatea de a-si personaliza un preparat.
Vom lua ca si exemplu acelasi restaurant care ofera clientilor Pizza "Cum imi place". Aceasta are baza creata, iar clientul isi poate alege inca 5 ingrediente preferate din lista pusa la dispozitie. Produsul este deja creat, urmeaza doar sa ii adaugam aceasta optiune.  

1. Se procedeaza la fel ca la punctul A. Mergem pe "Categorii extra"--> "Adauga"


 
Si in campul "Nume extra" se completeaza cu ce anume trebuie sa aleaga clientul, "Alege 5 ingrediente preferate" si dam "Salvati"2. Ne ducem pe "Extra produs" si dam "adauga"Completam campul "Extra produs" cu ingredientele puse la dispozitie. Incepem cu "ciuperci proaspete" --> punem bifa pe categoria extra din care face parte si stabilim pretul, in acest caz este tot 0 (deoarece pretul celor 5 ingrediente pe care urmeaza sa si le aleaga clientul, este inclus in pretul produsului Pizza "Cum imi place"), si dam "Salvati". ATENTIE, acestea trebuie sa fie adaugate unul cate unul.Continuam asa pana cand adaugam toate ingredientele pe care i le oferim clientului.

3. Mergem in "Produse", unde cautam preparatul care ne intereseaza si dam "edit"4. Sub descrierea produsului vom gasi categoria extra creata de noi variantele aferente. Primul pas este sa il obligam pe client sa isi aleaga fix 5 ingrediete. Nu mai putine, nu mai multe. Facem acest lucru alegand "personalizat" si completand campul care ni se deschide automat, cu cifra 5.5. Bifa pe "Necesar", pentru a-l obliga pe client sa isi aleaga cele 5 ingrediente, si pe "check all/uncheck"  pentru a i se afisa clientului lista din care poate alege. Dam "salvati" si produsul este gata.Ați găsit acest articol util?